”Minunea blondă” a Aradului se retrage de la …Timișoara! Cinci jucătoare de la CSM invitate la ”retragerea” Monicăi Brosovszky-Boriga!

”Minunea blondă” a Aradului se retrage de la …Timișoara! Cinci jucătoare de la CSM invitate la ”retragerea” Monicăi Brosovszky-Boriga!

Vineri seara, de la ora 19, lumea baschetului feminin o sărbătorește pe Monika Brosovszky, una din jucătoarele emblematice ale ultimelor două decenii.

La sala ”Constantin Jude” vor fi față în față două selecționate cu jucătoare legate sufletește de ”minunea blondă” a baschetului românesc. Pe de o parte vor fi fostele ei colege de la SCM Timișoara, cu care a disputat ultimele meciuri oficiale, în această primăvară, iar de cealaltă parte se vor alinia baschetbaliste alături de care Monika a evoluat de-a lungul carierei.

Iar la evenimentul de suflet dedicate uneia dintre cele mai valoroase juc[toare din istoria baschetului românesc  au fost invitate și cinci dintre componentele lotului de la CSM Satu Mare.

E vorba de Andra Mandache, Alexandra Uiuiu, Adina Pop, D leisha Lloyd și Roxana Pane.

”Chiar dacă abia am început pregătirile  nu puteam refuza invitația venită pentru cele cinci jucătoare de la CSM Satu Mare. E o onoare pentru clubul nostrum să fie reprezentat la un astfel de eveniment . O respectăm mult pe Moni Brosovszky pentru tot ce a făcut pentru baschet de alungul carierei și sperăm ca și de acum înainte să rămână în fenomen pentru că e nevoie de astfel de caractere și de exemple pentru noile generații .” spune managerul echipei de baschet de la CSM Satu Mare, Florin Mureșan.

Iată componența celor două loturi:

Timișoara team: Adina Pop, Romina Filip, Silvia Prejban-Ondreikovics, Leeza Burdgess, D’Lesha Lloyd, Dora Ardelean, Anda Bota, Roxana Pane, Ana Ivășchescu, Cristina Badi.

All-time team: Anne Marie Părău, Ancuța Stoenescu, Larisa Toma, Andra Mandache, Alexandra Uiuiu, Monika Bukovski (una dintre valoroase jucătoare maghiare alături de care a evoluat la Miskolc), Adela Mercea, Diana Moraru, Brankica Hadzovic, Bianca Drăguș-Urban.

Antrenorii celor două echipe vor fi Constantin Wunsch, cel care a crescut numeroase generații de mici baschetbaliste, la Arad și la Timișoara, și Dan Moraru, actualul director tehnic de la FCC ICIM Arad și unul dintre longevivi antrenori din România.

”Aș fi vrut să mai invit anumite jucătoare, precum Diana Ciupe, Suzana Milovanovic sau Adina Stoiedin. Diana e stabilită în Germania și e prinsă cu probleme familiale, Suzana a început sezonul la Tirana, iar Adina este implicată deja la noua sa echipă din Italia”, a explicat Monika Brosovszky, citată de scmtimisoara.ro.

Retragere din scenă pentru Monika Brosovszky după o impresionantă carieră, baschetbalista născută la 12 martie 1974 în Arad jucând cu succes în prima ligă până în primăvara acestui an. ”Multă lume m-a întrebat care este secretul longevității. Cred că dacă faci lucrurile cu pasiune, dacă muncești cu dăruire, bucuriile și succesele vor veni”, a mai explicat Monika.

Chiar dacă am avut în Monika Brosovszky o adversară de temut în meciurile jucate împotriva CSM-ului din Satu Mare și cu finale pierdute de sătmărence și din ”cauza” ei, nu putem decât să ne înclinăm în fața unei sportive de excepție și să-i transmitem de la Satu Mare: RESPECT MONIKA BROSOVSZKY!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *